Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pozor, internetom sa šíria falošné zľavové Tesco kupóny
Zdielať na

Pozor, internetom sa šíria falošné zľavové Tesco kupóny

BRATISLAVA / Internetom kolujú správy o získaní zľavového kupónu na nákup v obchodnom reťazci Tesco. Reťazec ale informoval, že so zľavovými kupónmi nemá nič spoločné.

Získanie stoeurového zľavového kupónu je podmienené vyplnením kvízu, informoval portál info.sk. Tesco ale upozorňuje, že kupóny sú podvod.  

Hoci kupón koluje po internete len niekoľko hodín, nachytalo sa už veľa ľudí. 

Spoločnosť informovala na facebooku zákazníkov, že ide o podvod. Ten podľa nej slúži na zber dát do databázy a pravdepodobne sa jedná o vírus. "Pozor, ide o podvod! Nenechajte sa zlákať súťažami, ktoré nie sú na našej oficiálnej facebook stránke. Robia ich podvodníci, ktorí vás chcú obrať o peniaze, získať vaše údaje do databázy alebo môže ísť aj o vírus," informovala spoločnosť na facebooku pod jedným z príspevkov. 

Spoločnosť Eset zameraná na bezpečnosť IT uviedla, že nejde o vírus, ktorý by bol priamo nebezpečný pre zariadenia. Nebezpečné je ale to, že od ľudí zbiera údaje, ktoré sú ponúkané na predaj na čiernom trhu. "Najbezpečnejšie je neposkytovať a nevypĺňať žiadne údaje, ktoré nie sú overené," uviedla pre TV JOJ spoločnosť Eset.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy