Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Situácia na Kysuciach je neúnosná, ľudia chcú od štátu diaľnicu
Zdielať na

Situácia na Kysuciach je neúnosná, ľudia chcú od štátu diaľnicu

KRÁSNO NAD KYSUCOU / Obyvateľov Kysúc spája rovnaký problém. Ľudia z regiónu žiadajú vládu, aby prestala odkladať stavbu diaľnice, ktorá má spájať Žilinu s Čadcou. Vo štvrtok oficiálne vyhlásili petíciu, ktorú podpísalo už vyše desaťtisíc ľudí.

"To už je neúnosné čo sa tu robí, tie kolóny. Nemôžete ani vyjsť z vedľajšej ulice na hlavnú cestu," povedala protestujúca žena. Vo štvrtok popoludní v dedine Povina sa na protest zhromaždili stovky ľudí, aby zablokovali priechod pre chodcov na štvrť hodiny. "Aby sa už konečne kompetentný rozhýbali," povedal protestujúci. 

Nespokojní občania zablokovali cestu na pár minút a hneď nastal chaos. "Koľkokrát je tu problém sa len zaradiť z pripájacieho pruhu, alebo z vedľajšej cesty. Šoféri sú nervózni, všetci sa ponáhľajú," povedal obyvateľ dediny. Termín výstavby diaľnice sa posunul na rok 2022. "Termín začiatku výstavby každého úseku záleží od priebehu verejného obstarávania a zabezpečenia zdrojov financovania. Faktom je, že peniaze z Eurofondov, vyčlenené na výstavbu diaľníc sú prakticky minuté," povedala hovorkyňa Ministerstva dopravy Karolína Ducká.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy