Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Kňaz, ktorý podporil manželstvá LGBT sa vrátil na Slovensko
Zdielať na

Kňaz, ktorý podporil manželstvá LGBT sa vrátil na Slovensko

BRATISLAVA / Mladý evanjelický kňaz ktorého pre tolerantný postoj k partnerstvám rovnakého pohlavia cirkev vyzliekla z talára, navštívil Slovensko. Jakub Pavlus už nemôže byť kaplánom na Slovensku, česká evanjelická cirkev ale s toleranciou uzatvárania LGBT partnerstiev problém nemá.

Je to už viac ako šesť mesiacov, odkedy si mladý evanjelický kaplán pre súkromný názor na manželstvo musel vyzliecť talár a presťahovať sa do iného štátu. "Nahlas som povedal, že nevidím problém v uzatváraní partnerstiev bez rozdielu pohlavia," spomína Pavlus. Českobratská evanjelická cirkev, ktorá ho zamestnala ako pastoračného pracovníka, to znamená, že vykonáva bohoslužby a vyučuje náboženstvo, o minulosti, pre ktorú opustil Slovensko, vie. Nikto ho pre jeho názory neodsudzuje.

Jakub bol veľkým miláčikom evanjelikov aj v obci Turany na Slovensku. Obyvatelia tejto obce s rozhodnutím zboru biskupov nesúhlasili a lúčilo sa im s ním ťažko. "Odišiel som do Uherského Hradišťa. Nebolo to ľahké, mal som malé deti, ktoré sa čerstvo narodili," hovorí kňaz.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy