Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Študenti s Pavlom Frešom na exkurzii v koncentračnom tábore v Osvienčime
Zdielať na

Študenti s Pavlom Frešom na exkurzii v koncentračnom tábore v Osvienčime

OSVIENČIM / Od oslobodenia nemeckého koncentračného tábora v Osvienčime uplynulo presne 72 rokov. Pri tejto príležitosti sa na tieto miesta hrôzy vybrali bratislavskí študenti spolu s predsedom Bratislavského samosprávneho kraja Pavlom Frešom.

Žiaci základných a stredných škôl z Bratislavského kraja budú pravdepodobne čoraz častejšie prichádzať do bývalého nacistického vyhladzovacieho tábora v poľskom Osvienčime.

 "Sme sa rozhodli priložiť k ruku k dielu. Mnoho sa dnes diskutuje o zastavení extrémizmu, a preto sme sa rozhodli, že prídeme sem s našimi študentmi, aby sme si na mieste, kde zabili 1 a pol milióna ľudí  priamo povedali, čo za hrôzy môže extrémizmus spôsobiť," hovorí Pavol Frešo, predseda Bratislavského samosprávneho kraja.

Ide pritom o projekt Bratislavského kraja, ktorý by mal v budúcich mesiacoch posielať na návštevu Osvienčimu čoraz viac detí. Poučiť sa však môžu už aj u nás doma.

"Navštíviť aj niektoré miesta, ktoré boli postihnuté tými fašistickými represáliami na Slovensku, jednak či to je už bývalý pracovný a koncentračný tábor v Seredi, kde je zriadené múzeum holokoaustu," hovorí Matej Beránek, z múzea holokaustvu v Seredi.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy