Skoro jasno
18°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Polícia obvinila Čecha z krádeže v dome Milana Kňažka
Zdielať na

Polícia obvinila Čecha z krádeže v dome Milana Kňažka

BRATISLAVA / Slovenská polícia obvinila českého občana z krádeže v bratislavskej vile slovenského herca Milana Kňažka. Počas incidentu, ku ktorému došlo tento týždeň, muža postrelil. Okrem trestného činu krádeže je Čech obvinený z porušovania domovej slobody.

Bývalý minister zahraničia a exminister kultúry Kňažko býva v prestížnej bratislavskej štvrti neďaleko pamätníka Slavín. Sedemdesiatjedenročný herec pristihol zlodeja vo svojom dome v noci, keď ho zobudil podozrivý hluk.

"Vzal som zbraň a išiel som sa pozrieť. Rozsvietil som a v okamihu, keď sa otočil ku mne, som mal silný pocit, že môže byť ozbrojený. Trikrát za sebou som vystrelil do oblasti nôh," popísal Kňažko incident pre televíziu JOJ.

Podľa Kňažka zlodej pomocou kľúčov nájdených vo vile otvoril trezor, z ktorého vzal peniaze a cennosti. Odniesť si chcel zlato a šperky, ale aj peňaženky herca a jeho manželky. Slovenský zákon umožňuje ľuďom v ich obydlí použiť zbraň na ochranu života, zdravia alebo majetku, ak iná osoba do obydlia neoprávnene vnikne alebo v ňom zotrvá.

Postrelený muž stihol utiecť z vily, privolaní policajti ho ale chytili na záhrade Kňažkovho domu. Muž pri streľbe utrpel poranenie stehna a po prevoze do nemocnice sa podrobil operácii.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy