Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Varovanie meteorológov: Teploty budú ešte výrazne klesať, v týchto okresoch pod -30 stupňov
Zdielať na

Varovanie meteorológov: Teploty budú ešte výrazne klesať, v týchto okresoch pod -30 stupňov

SLOVENSKO / Od severu až severovýchodu k nám v uplynulých hodinách prúdil a stále prúdi arktický vzduch. Ten sa už v piatok postaral o extrémne studený deň na severe Oravy, kde maximálna denná teplota dosiahla iba niečo málo nad mínus 15 stupňov Celzia, čím bol prekonaný vtedajší teplotný rekord.

Pokles teploty vzduchu pokračoval aj v nočných hodinách. Najhlbšie poklesla teplota opäť na severe Oravy, kde dosiahla aj mínus 30 stupňov.

Mrazivo ale bolo aj na iných miestach Kysúc a Oravy. V Dudinciach namerali mínus 27,3 stupňov a Kamenica hlásila mínus 20 stupňov Celzia.

"Aj v najbližších dňoch sa bude toto mimoriadne studené počasie u nás podpisovať na poklese teploty v noci na severe, v dolinách a kotlinách, ale aj na východe klesne pod mínus 20 stupňov, do nedele rána môže klesnúť až na mínus 30 stupňov Celzia," informuje meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová. 

Aktické počasie bude pretrvávať aj počas dní. "V nedeľu a pondelok môžeme na mnohých miestach severného a východného Slovenska namerať teplotu od mínus 15 do mínus 9 stupňov. Naďalej bude fúkať silný vietor severných smerov, ktorý bude umocňovať pocit chladu," dodáva Miriam Jarošová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy