Skoro jasno
17°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Na počesť mušketiera Mateja Tótha prišiel rozdávať onkopunč zlatý Tóth
Zdielať na

Na počesť mušketiera Mateja Tótha prišiel rozdávať onkopunč zlatý Tóth

BANSKÁ BYSTRICA / V nedeľu sa konala charitatívna akcia na počesť Mateja Tótha. Mladého chlapca ste poznali z projektu Srdce pre deti, ako jedného z troch mušketierov. Matej bojoval s rakovinou a do smrti organizoval charitatívne podujatia. Nedeľný punč rozdával na námestí v Banskej Bystrici špeciálny hosť, zlatý olympionik z Ria de Janeiro a jeho menovec Matej Tóth.

Títo dvaja ľudia nie sú len menovci, ale hlavne veľkí bojovníci. Jeden z nich bojoval s rakovinou, nad ktorou niekoľko krát vyhral a druhý prekonáva seba a vybojoval zlato na olympiáde. "Robil veľkú reklamu nášmu menu, väčšiu ako ja, lebo to čo prežil oproti tomu čo ja robím je len zábava," povedal Matej Tóth. "Mrzí ma, že už sa nestihli spolu stretnúť. Veľmi si ceníme, že dnes prišiel," povedal Matejov otec.

Na mušketiera Mateja, ktorý už tretíkrát boj nad zákernou chorobou vyhrať nedokázal, spomínali na banskobystrickom námestí pri "onkopunči". Za prvú hodinu sa podarilo vypiť cez 70 litrov. "Myšlienka je to veľmi pekná. Som rada, že takto oslovila toľko ľudí," povedala mama Mateja. Celú myšlienku vymyslela Michaela, ktorá Mateja spoznala ešte ako 17-ročného pacienta na onkológií, kde ich spojila choroba. "Keď som nášho zlatého Maťa poprosila bol nadšený, že takto vzdá česť," povedala. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy