Polojasno
22°
Bratislava
Milku s orieškami sťahujú z trhu, môže obsahovať nebezpečnú látku
Zdielať na

Milku s orieškami sťahujú z trhu, môže obsahovať nebezpečnú látku

BRNO/BRATISLAVA / Výrobca cukroviniek firma Mondeléz Intenational sťahuje na českom a slovenskom trhu stogramové balenie čokolády Milka s drvenými lieskovými orieškami. V jednej šarži sa totiž objavila "zásaditá látka v pevnom skupenstve".

Ľudia, ktorí si čokoládu kúpili, by ju nemali konzumovať. Na správu spoločnosti upozornila na svojom webe Štátna poľnohospodárska a potravinárska inšpekcia (SZPI), ktorá upozornila, že výrobok môže byť zdravotne závadný.

Ide o čokoládu s dátumom trvanlivosti do 5. mája 2017 a spoločnosť reagovala stiahnutím na nález jedného zo spotrebiteľov. Podľa správy výrobcu sa zistená látka vo výrobe nepoužíva, informuje spoločnosť na svojom webe. 

Názov produktu Číslo šarže Dátum minimálnej trvanlivosti
Milka Hazelnut 100 g; Mliečna čokoláda z alpského mlieka s drvenými jadrami lieskových orechov OOA0663132 5/5/2017

"Spoločnosť si je vedomá závažnosti celého incidentu, ktorý vyšetruje od chvíle, kedy sa o ňom dozvedela. Podniká bezprostredne kroky, aby sa zabránilo akémukoľvek prípadnému ohrozeniu spotrebiteľov," uviedol výrobca v tlačovej správe. Zákazníci môžu čokoládu vrátiť v obchode, kde ju kúpili.

Mondeléz je spoločnosť s dcérskymi firmami v ČR i na Slovensku a pôsobí v 165 krajinách sveta. Vyrába rôzne druhy cukroviniek, na českom a slovenskom trhu patria medzi jej značky sušienky BeBe, Brumík, Fidorka či Zlaté oplátky. Vlani sa jej meno objavilo v súvislosti s kauzou presunu výroby piškót Opavia do Poľska.

Slováci milujú cukrovinky, pozrite si archívnu reportáž vyššie v článku. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy