Oblačno
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
V Tatrách je teplo, padol aj rekord
Zdielať na

V Tatrách je teplo, padol aj rekord

VYSOKÉ TATRY / Minulý týždeň to vo Vysokých Tatrách vyzeralo ako na severnom póle. O pár dní neskôr je to všetko inak. V Tatrách sa oteplilo. Lanovkári prestali zasnežovať, turisti zhodili zimné oblečenie a tatranské medvede svoj zimný spánok odkladajú na neurčito.

Vo Vysokých Tatrách to už niekoľko dní ani zďaleka nevyzerá tak, ako pred zimnou údržbou. V Tatrách je krásne jarné počasie. Minulý týždeň bolo na Lomnickom štíte mínus 11 stupňov. V utorok namerali o 20 stupňov viac. "Je parádne dnes, keď som nastupoval do vlaku bolo 13 stupňov," povedal turista Jozef.

"Takéto horúce počasie sme v Tatrách na začiatku zimnej sezóny nečakali," povedala riaditeľka regiónu Tatry Andrea Žigová. Teplé počasie nečakali ani turisti. "Pre nás je to dobré, ale tá príroda, veď už sa ľudia mali lyžovať," povedal turista.

V Tatrách padli aj teplotné rekordy. "Je zaujímavé, že padajú viac na severe Slovenska. V Poprade bol zaznamenaný nový teplotný rekord, bolo tam 14 stupňov," povedal meteorológ Peter Jurčovič.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy