Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Černák nie je celebrita ani obeť, ale odsúdený vrah
Zdielať na

Černák nie je celebrita ani obeť, ale odsúdený vrah

BRATISLAVA / Mikuláš Černák nie je celebrita ani obeť systému, ale právoplatne odsúdený vrah. Vyhlásil to vo štvrtok na brífingu námestník generálneho prokurátora pre trestný úsek Peter Šufliarsky.

Prokuratúre sa podľa Šufliarskeho nepáči, že vďaka sérii reportáží súkromnej televízie a týždenníka môže byť Černák na verejnosti vykreslený ako nespravodlivo perzekvovaná osoba a práca vyšetrovateľov a prokurátorov, ktorí ho usvedčili z trestnej činnosti, môže byť očiernená. Reportáže totiž obsahovali aj negatívne vyjadrenia samotného Černáka na adresu štátnych orgánov.

Podľa Šufliarskeho okrem prípadov, kde bol usvedčený, figuruje Černák ešte v 21 trestných veciach, ktoré sú v prípravnom konaní. "Tieto veci budú ukončené zákonným spôsobom," povedal. Na otázku médií, či je možné, že sa Černák dostane na slobodu, keďže po 25 rokoch má aj v prípade doživotného trestu právo požiadať o podmienečné prepustenie, Šufliarsky uviedol, že po ukončení neuzavretých trestných vecí sa pravdepodobne nenájde sudca, ktorý by ho podmienečne prepustil.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy