Zatiahnuté
18°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Hasiči dávali dolu z koruny stromu chladničku
Zdielať na

Hasiči dávali dolu z koruny stromu chladničku

Zdroj: Brnenská polícia

BRNO / Veľmi veselo bolo cez víkend v Brne na miestnych študentských internátoch v Purkyňovej ulici. Bujaré veselie nakoniec ale skončilo vyhodením z okna - našťastie von letela len chladnička. Elektroprístroj zaseknutý v korune stromu nakoniec dávali dolu až privolaní hasiči.

Strážnikov v Kráľovom Poli kontaktoval na tiesňovej linke pobavený muž, ktorý ich požiadal o príchod na Purkyňovu ulicu k študentským internátom. V tamojšom parku zaviedol hliadku približne k pätnásťmetrovému javoru a so smiechom ukazoval do jeho koruny na zaklinenú chladničku. Ťažké zariadenie bolo ale potenciálne nebezpečné pre okoloidúcich, píšu novinky.cz

"Hliadka strážnikov zabezpečila priestor v okolí stromu, v ktorého korune približne vo výške 10 až 15 metrov sa nachádzala chladnička. Hliadka potom privolala hasičov, " uviedol v správe tlačový hovorca brnianskej mestskej polície Jakub Ghanem.

Kto chladničku do vysokého stromu umiestnil a ako sa mu to podarilo, zatiaľ nie je jasné. Aj napriek tomu, že jej chýbal motor a dvierka, to muselo byť podľa policajtov mimoriadne zložité. Prípad strážnici postúpia na správne konanie ako nelegálne skládku. Za jej založenie hrozí podľa zákona pokuta do výšky päťdesiat tisíc korún.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy