Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Vo vagóne smrdela chemická látka, okná sa nedali otvoriť
Zdielať na

Vo vagóne smrdela chemická látka, okná sa nedali otvoriť

BRATISLAVA, HUMENNÉ / Namiesto pokojného spánku čakal cestujúcich vo vlaku na trase Bratislava - Humenné vagón, zapáchajúci ako chemická skládka. Nepríjemný smrad spôsobilo nové tesnenie na oknách. Okná sa po tejto oprave nedali otvoriť. A tak vznikol druhý problém - nájsť pre cestujúcich nocľach v inom vagóne.

“Aj tuto celé okno. Všetko  zasilikónované,“ hovorí cestujúca Mgr. Art. Hedviga Hamžíková-Harvánková

A v takýchto podmienkach mali cestovať celú noc. Bol to totiž vlak z Bratislavy do Humenného. Pani Hedviga sa bála hlavne o svojho 6 ročného synčeka. Snažila sa zistiť, čo je to za opatrenie a počúvajte dobre, akú odpoveď dostala.

“Keďže ide zima, aby na nás neťahalo a nebola zima v kupé.“

V 21. storočí však toto pre ňu nebol jediný problém.  Vo vozni si nenabijete mobil ani počítač celé to tu je odstrihnuté od civilizácie. Oni si možno myslia, že cestou na východ už nepotrebujeme.

Za dobrotu na žobrotu. Železničná spoločnosť chcela počas sviatkov vyhovieť čo najväčšiemu počtu cestujúcich a to aj na úkor ich pohodlia.

Železničná spoločnosť Slovensko na túto sťažnosť zareagovala takto:

Za komplikácie spôsobené počas cestovania nočným vlakom Zemplín sa veľmi ospravedlňujeme. Z dôvodu zvýšenej prevádzkovej potreby lôžkových vozňov počas sviatočných dní  bol  v nočnom vlaku R 615 Zemplín  na trase Bratislava – Humenné nasadený  ZÁLOHOVÝ vozeň radu WLAB 70 40 056-0 vyrobený v roku 1985.

 Nové vozne hudbou budúcnosti

Tento vozeň bude v najbližších dňoch vyradený z prevádzky. Na moderné klimatizované lôžkové vozne si však ešte budeme musieť pár mesiacov počkať. Zatiaľ sú realitou iba pri medzištátnych vlakoch. Postupne by sa podľa železničnej spoločnosti mali meniť aj  rámci vnútroštátnej nočnej prepravy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy