Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Letné kino na brehu Dunaja. Filmy premietajú na Magio pláži
Zdielať na

Letné kino na brehu Dunaja. Filmy premietajú na Magio pláži

BRATISLAVA / Návštevníci Magio pláže majú od štvrtka možnosť pozrieť si svoj obľúbený film na brehu Dunaja. Tradičné letné kino tam otvorili premiérou filmu z československej produkcie.

K pohode pod holým nebom určite patria pukance a drink v ruke. Divákov neodradí ani letný dážď.

Učiteľka

Viacerí si prišli pozrieť premiéru nového československého filmu Učiteľka.

Dej sa odohráva v 80. rokoch na základnej škole,. Do triedy prichádza nová učiteľka. Na prvý pohľad pôsobí láskavo a empaticky. Vo vnútri ale ale poriadne vypočítavá. Manipuluje so žiakmi tak, aby z toho mala vlastný prospech.

Skutočný príbeh

Predlohou nového filmu úspešného českého režiséra Jána Hřebejka je príbeh, ktorý sa za minulého režimu naozaj stal.

"Učiteľka je skutočne príbeh, ktorý sa stal, keď sme mali 14 rokov," prezrádza.

Hlavnej úlohy sa zhostila slovenská herečka Zuzana Mauréry.

Cena

Hoci sa film ešte neobjavil na filmových plátnach, z prestížneho filmového festivalu v Karlových varoch si už cenu za najlepší ženský herecký výkon stihol odniesť.

"Nepoznám osobu, podľa ktorej by som to mohla hrať, ale v scenári to bolo napísané tak plnokrvne, že mi to vlastne bolo od prvej chvíle jasné, ako by to malo vyzerať," hovorí herečka.

Letná filmová sezóna

Filmom Učiteľka tak aj napriek nepriaznivému počasiu odštartovali na brehu Dunaja letnú filmovú sezónu. Počas nej plánujú organizátori na improvizovanom plátne premietnuť desiatky filmov, ktoré určite pritiahnu nielen klubového, komerčného, ale aj detského filmového diváka.

"Premietame od 13 júla do 16. augusta okrem piatkov a sobôt. Program je zložený rôznorodo a pestrofarebne," konštatuje koordinátorka projektu Bažant Kinematograf Ľubica Orechovská.

Letné kino na brehu Dunaja. Filmy premietajú na Magio pláži, pozrite si reportáž:

Najčítanejšie správy