Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
V Košiciach si dávajte pozor, kde parkujete. Môžete platiť 50 eur pokutu
Zdielať na

V Košiciach si dávajte pozor, kde parkujete. Môžete platiť 50 eur pokutu

KOŠICE / Motorizovaní návštevníci Košíc, ale aj obyvatelia si musia dávať pozor, kam zaparkujú svoje autá. Začala tam totiž platiť rozšírená parkovacia zóna, ktorá má vyriešiť veľké problémy s parkovaním v širšom centre.

Od piatku 1. júla platí v niektorých častiach Košíc nový systéme parkovania. Rozdeľuje obyvateľov na dve časti. Tí, ktorí protestovali a tí, ktorí ho vítali. "Bol problém s parkovaním, keď boli ľudia v nákupnom centre, tak od 9:00 do 20:00 sme nemohli parkovať," hovorí obyvateľ Palárikovej ulice v Košiciach.

Rezidentské karty

Väčšinou na okraji centra neparkovali autá s košickými značkami, aby sa vyhli parkovnému poplatku v centre. Po novom, na miestach obyvateľov môžu parkovať len majitelia špeciálnych rezidentských kariet.

"Ten, kto si kúpil rezidentskú parkovaciu kartu, môže vidieť, že mestskí policajti začali upozorňovať nálepkami na motorové vozidlá o nesprávnom parkovaní tých vodičov, ktorí nemajú rezidentské parkovacie karty," informuje ýkonný riaditeľ EEI - správca parkovísk Ján Tomanovič.

Pokuta 50 eur

Rezidentských miest pre obyvateľ s trvalým pobytom je približne 80 percent. Kartu si môžu kúpiť aj ostatní obyvatelia. Zaplatia viac a musia parkovať na miestach vyhradených pre návštevníkov. Zatiaľ len mestskí policajti upozorňujú papierikom prilepeným na okno.

"Každý má právo zavolať mestskej polícii, ak má zaplatené a druhý nemá," povedal veliteľ stanice-juh Stanislav Pusta. Za parkovanie na rezidentskom mieste bez karty, alebo návštevníckom bez zaplatenia hrozí pokuta 50 eur.

Na mieste bol redaktor Jozef Kačmáry:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy