Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Študenti mali netradičnú hodinu sexuálnej výchovy. Vyučoval ich komik
Zdielať na

Študenti mali netradičnú hodinu sexuálnej výchovy. Vyučoval ich komik

BRATISLAVA / Zodpovedné sexuálne správanie má podľa gynekológov na Slovensku svoje medzery. Sexuálnu výchovu berú ale vážne, a preto organizujú prednášky pre študentov. Na jednu takú hodinu si prizvali na pomoc aj komika.

Kým gynekológ vysvetľuje ako je možné otehotnieť aj pár dní po nechránenom pohlavnom styku, komik tlmočí jeho slová do blízkej reči študentov.

"To si dáš pod mikroskop a vidíš, že niektoré majú stan, lehátka so sebou a vtedy vieš, že máš zdravý spermatogram," vtipkoval.

Netradičná prednáška dokázala udržať študentov v pozornosti celých 60 minút. Nielen počúvali, ale aj sa niečo naučili.

"Bolo to dobré, bolo to aj zábavné. Síce som o tom nič nevedel, teraz už viem," priznal jeden z poslucháčov.

Potraty u tínedžeriek

Jeden z oficiálnych dôvodov, prečo sa gynekológovia podujali na prednášky o sexuálnej výchove, je 614 potratov ročne u dievčat vo veku od 15 do 19 rokov.

"Takisto, keby ste si pozreli spotrebu núdzovej antikoncepcie, zistíme, že je to prvá alebo druhá najpoužívanejšia. Čiže opäť niečo zlyhalo, čiže treba hľadať nápravu a tá je iba vo vzdelávaní," vysvetlil gynekológ Miroslav Kotek.

Prvý pohlavný styk

Na prednáške rozoberali aj to, kedy je vhodný čas na prvý pohlavný styk, ako môže dievča otehotnieť, ale aj to, či dievča z antikoncepcie priberá. Odpovede by podľa odborníkov mladí nemali hľadať na internete, ale najmä u lekára.

"Dievčence nepoznajú okolnosti normálneho menštruačného cyklu. Experimentujú podľa informácií, o ktorých nevedia, či sú správne alebo nie," dodáva gynekologička Zuzana Nižňanská.

Študenti zažili netradičnú hodinu sexuálnej výchovy, pozrite si reportáž:

Najčítanejšie správy