Skoro jasno
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Sklamaní fanúšikovia aj príbúzní. Na zápas Slovákov do Bordeaux neodleteli
Zdielať na

Sklamaní fanúšikovia aj príbúzní. Na zápas Slovákov do Bordeaux neodleteli

BRATISLAVA / Hoci príprava slovenských hráčov na z s Walesom bola priam ideálna, ich koncentráciu narušila nečakaná udalosť. Lietadlo s manželkami, deťmi, partnerkami rodičmi či ďalšími fanúšikmi z Bratislavy neodletelo.

Slováci vrátane príbuzných reprezentačných hráčov sú smutní a nahnevaní. Na zápas sa nedostali. "Je dvanásť na obed a môžeme sa tešiť na to, že si pozrieme zápas niekde v miestnom pohostinstve," hovorí sklamaný futbalový fanúšik.

Nové lietadlo v nedohľadne

"Je to nespravodlivé, že rodiny, ktoré boli prvopočiatok toho, že vznikli nejaké charterové lety, zostali na letisku," povedala partnerka Jána Ďuricu Magdaléna Šebestová.

"Nové lietadlo je v nedohľadne. Čas je už taký, že nemá zmysel, aby sa tam išlo," povedal na obed otec Dušana Šventa, Dušan.

"Tento let mal byť najrýchlejší, všetci príbuzní našich futbalistov mali letieť s nami," povedal sklamaný futbalový fanúšik.

Smútok a sklamanie

Veľká radosť z toho, že budú môcť na vlastné oči sledovať našich futbalistov sa zmenila na smútok a sklamanie. "Kvôli deťom sme sa tešili. Na Vianoce dostali darček, toto je totálny podvod na slovenských fanúšikoch, najlepších na svete. Deti odchádzali s plačom domov. Držíme im palce, nech sa im darí," povedal sklamaný fanúšik.

"Mali sme na dne objednané a riadne zaplatené tri lietadlá na prevoz fanúšikov z Bratislavy do Bordeaux. Jedno z nich z technických príčin nebolo schopné letieť," uviedol konateľ spoločnosti Futbaltravel Matej Očenáš. 

"Nás veľmi mrzí tá situácia, ale tiež sme v úlohe poškodeného," uviedol hovorca Slovenského futbalového zväzu Juraj Černý. Organizátor letov tvrdí, že robil, čo bolo v jeho silách, no náhradné lietadlo sa nepodarilo zohnať.

"Táto situácia nás veľmi mrzí. Sme pripravení to riešiť, znášať následky a  poškodených náležite odškodniť,"
dodal Očenáš.

Stres pre hráčov

Na letisku sa hovorilo o strese hráčov z toho, že ich milovaní nakoniec neprídu a nebudú ich povzbudzovať priamo na štadióne v Bordeaux.

"My to prežijeme, len oni sa tešili. Niekoľkokrát nám volali, boli v strese," povedala Magda Šebestová, partnerka Jána Ďuricu.

Pozrite si reportáž:

Najčítanejšie správy