Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pri policajnej razii na Liptove chytili obchodníkov so zbraňami
Zdielať na

Pri policajnej razii na Liptove chytili obchodníkov so zbraňami

RUŽOMBEROK / Národná kriminálna agentúra odhalila obchodníkov so zbraňami. Počas minulotýždňovej akcie zaistili policajti v okrese Ružomberok pri troch domových prehliadkach množstvo zbraní a streliva.

Vyšetrovateľ obvinil troch ľudí z nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami.

Pušky, tlmiče, pištole

Pri domových prehliadkach v obci Komjatná a na viacerých miestach v Ružomberku zaistili zbrane a strelivo.

Išlo o dve útočné pušky, tri samopaly a jedenásť pištolí. Policajti zaistili aj viac ako 1500 nábojov rôzneho kalibru či tlmiče.

K policajnej razii došlo ešte pred týždňom. "Vzhľadom k tomu, že akcia ešte stále prebieha a sú momentálne vykonávané procesné úkony, bližšie informácie k prípadu nie je možné poskytnúť," povedal vtedy policajný hovorca Michal Slivka. 

Obvineným hrozí trest tri až osem rokov. "Ráno prišli tí kukláči, vyrazili dvere," opisovali nevšedný zážitok študenti neďalekej školy.

Zbrane teroristov

Slovensko má dlhodobý problém s podozreniami okolo obchodu so zbraňami. Podľa amerického Wall Street Journal napríklad od nás pochádzali zbrane teroristov z Paríža.

"Automatická puška AK-47 použitá pri zmarenom útoku v rýchlovlaku Thalys pochádzala od rovnakého dodávateľa ako zbrane použité v januári pri útokoch v Paríži," napísal nedávno.

Reportáž o obchode so zbraňami na Liptove:

Najčítanejšie správy