Jasno
23°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Pištole, samopaly či guľomety. NAKA zatkla obchodníkov so zbraňami
Zdielať na
Krimi

Pištole, samopaly či guľomety. NAKA zatkla obchodníkov so zbraňami

BANSKÁ BYSTRICA, BRATISLAVA / Policajtom z Národnej kriminálnej agentúry sa podarilo stopnúť nelegálny obchod so zbraňami. Na strednom Slovensku skupina dnes už obvinených predávala revolvery, samopaly či guľomety. Na čiernom trhu mohol mať arzenál hodnotu desiatky tisíc eur.

Policajti mali skupinu podozrivých, ktorí ponúkali na predaj zbrane bez povolenia, na muške už dlhšiu dobu. Pätica fungovala v okresoch Brezno a Lučenec. Policajti mali informácie o tom, že títo ľudia si zháňajú, prechovávajú aj ponúkajú na predaj rôzne pištole, revolvery, ale aj útočné pušky, či samopaly. To všetko vrátane munície. Že operatívne informácie sú správne a viac než presné sa ukázalo pri domových prehliadkach.

"Policajti z Národnej kriminálnej agentúry preto vykonali policajnú akciu a zaistili množstvo kompletných aj rozobraných dlhých a krátkych strelných zbraní s muníciou," upresnil hovorca Prezídia PZ SR Michal Slivka.

Zakázané zbrane

Počas domových prehliadok toho policajti našli dosť, vrátane funkčného guľometu. "Niektoré zbrane boli pôvodne expanzné, no neskôr prerobené na streľbyschopné, čím sa automaticky zaradili medzi zakázané zbrane," dodal Slivka.

Všetky zaistené zbrane putovali na expertízu. Po akcii skončilo v rukách policajtov celkom päť ľudí. Všetci sú obvinení z nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Jeden z obvinených je vo väzbe, ďalší sú vyšetrovaní na slobode. Všetkým hrozí v prípade dokázania viny až osem ročný pobyt za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy