Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Kamera zachytila muža, ktorý podvodom pýta od dôchodcov peniaze
Zdielať na

Kamera zachytila muža, ktorý podvodom pýta od dôchodcov peniaze

GALANTA / O nemalé peniaze prišiel dôchodcovský pár z Galanty. Podvodníci sa vydávali za príbuzného. Klasický scenár opäť zabral - získali niekoľkotisícové úspory. Priemyselná kamera muža zachytila, polícia žiada o pomoc s jeho totožnosťou.

Neznámy muž zavolal 74-ročnej žene. Vydával sa za jej bratranca. Najprv sa od ženy pokúšal vymámiť 8 000 eur, vraj si chce kúpiť auto. Dôchodkyňa mu povedala, že toľko nemá. Po desiatich minútach muž volal opäť. Povedal jej, že  5 000 si už požičal od niekoho iného a vypýtal si 3 000 eur.

Bratrancov manažér

"S požičaním tejto sumy pani súhlasila a páchateľ jej povedal, aby peniaze priniesla k obchodnému domu v Galante," informuje hovorkyňa policajného zboru Martina Kredatusová.

Tam dôchodkyňa poslala svojho 80-ročného manžela. Na miesto prišiel muž, ktorý sa vydával za manažéra bratranca. Ešte vytočil jeho číslo a podal telefón dôchodcovi, aby mu potvrdil, že mu má obálku s peniazmi odovzdať.

Skutočný bratranec

"Keď sa vrátil domov, manželka mu oznámila, že boli podvedení, pretože telefonovala so skutočným bratrancom, ktorý o požičaní peňazí nič nevedel," pokračuje Kredatusová.

Prípad začali riešiť policajti a vyšetrujú ho ako podvod. "Polícia upozorňuje seniorov, aby svoje úspory nedávali žiadnym cudzím osobám," povedala hovorkyňa polície.

Priemyselná kamera v Galante zachytila podozrivého podvodníka. Ak sa vám zdá osoba povedoma, kontaktuje políciu na čísle 158.

Pozrite si reportáž redaktorky Veroniky Hulíkovej:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy