Jasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Počas osláv 1. mája v Bratislave zasahovala polícia
Zdielať na

Počas osláv 1. mája v Bratislave zasahovala polícia

BRATISLAVA / Počas osláv 1. mája v Bratislave musela zasiahnuť polícia. Policajti boli potrební pri incidente na Námestí SNP, kde sa stretli prívrženci Komunistickej strany Slovenska.

Sviatok práce oslávili na bratislavskom Námestí SNS prívrženci Komunistickej strany Slovenska. Z niekdajšej pompéznosti zostalo len torzo a to isté platí aj počte účastníkov.

Rečníci vo svojich prejavoch vyjadrovali svoj nezmieriteľný boj voči imperializmu, Severoatlantickej aliancii i súčasnej vládnej politike. 

Agresívna žena

Oslavy sa nezaobišli bez incidentu. Prejav jedného z rečníkov rušila okolostojaca žena. Keď sa ju organizátori snažili upokojiť, okrem oplzlých slov im uštedrila aj facky.

Dohováranie nepomohlo, nakoniec spor vyriešila policajná hliadka, ktorá agresívnu ženu odviedla mimo námestia. 

Oslavy aj v Prahe

V Prahe sa do ulíc vybrali zástancovia viacerých názorových skupín, vrátane extrémistov. Priaznivci Národných demokratov, Bloku proti islamu, či komunistov, kde nechýbal Miloš Jakeš, ale aj miernejší sociálni demokrati. 

Hlavné mesto Českej republiky posilnilo policajnú ostrahu a všetky akcie sa zaobišli bez incidentov. Prevažne išlo o slovné strety.

Pozrite si reportáž z Prahy a Bratislavy:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy