Oblačno
23°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Šéfom Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou by mal byť Tomáš Haško
Zdielať na

Šéfom Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou by mal byť Tomáš Haško

BRATISLAVA / Predsedom Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) by sa mal stať Tomáš Haško, ktorý pôsobí v Univerzitnej nemocnici Bratislava ako zástupca riaditeľa pre Nemocnicu Ružinov. Vyplýva to z nezaradeného materiálu na rokovanie Vlády SR.

Navrhol ho minister zdravotníctva Tomáš Drucker. Opoziční poslanci Alan Suchánek a Miroslav Beblavy však žiadaju, aby nové vedenie Úradu, ale aj  Všeobecnej zdravotnej poisťovne, najprv vypočuli na parlamentnom výbore pre zdravotníctvo.

Poslanci zdôraznili, že minister zdravotníctva neobsadil najvyššie posty v zdravotníctve transparentným výberovým konaním, ale uprednostnil svoje osobné, politické rozhodnutie.

Predsedníčka Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou Monika Pažinková rezignovala na svoj post koncom marca. Jej funkcia zaniká podľa zákona k 30. aprílu tohto roka. Informoval o tom minulý mesiac po rokovaní vlády minister zdravotníctva Tomáš Drucker.

Ako vtedy povedal novinárom, úradu by mal šéfovať človek z prostredia zdravotníctva. "Človek, ktorý má skúsenosti buď s poisťovníctvom alebo ochranou pacienta, tá problematika je aj právne náročná," vysvetlil v tom čase.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy