Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Kamión viezol tovar za tisíce eur, na miesto doručenia nedorazil
Zdielať na

Kamión viezol tovar za tisíce eur, na miesto doručenia nedorazil

ŽIAR NAD HRONOM / Kamión, ktorý mal doviesť tovar za tisíce eur zo Žiaru nad Hronom do Maďarska záhadne na miesto nedorazil. Po hliníkových tehličkách, ktoré prevážal už niekoľko dní, nie je ani stopa. Vodiča, ktorý pochádza z Maďarskej republiky, zachytili aj kamery. V tomto prípade by mohlo ísť o takzvanú fantómovú prepravu.

Vodič pravdepodobne z Maďarska prišiel do spoločnosti v Žiari nad Hronom, naložil hliníkové tehličky a vydal sa na cestu. Kamión mal novozámocké evidenčné čísla a príves nitrianske. "Prevzal vo firme tovar za 50 tisíc, ktorý mal dopraviť do Maďarska," informuje hovorkyňa policajného zboru Božena Bruchterová.

Stopa končí v Mederi

Hliníkové tehličky už na určené miesto kamión nedoviezol. Jeho posledná stopa končí vo Veľkom Mederi. Na základe preverovania bolo zistené, že by malo ísť o takzvanú fantómovú prepravu.

Na prepravu tohto tovaru si najala spoločnosť špeditérsku firmu zo Šale. Špeditéri v databáze našli medzinárodného prepravcu z Komáromu a uzatvorili s ním dohodu o preprave.

Vypnuté telefóny

Majiteľ špedičnej firmy povedal, že všetky dokumenty a doklady potrebné na medzinárodnú prepravu preverili. Boli vraj v poriadku. To, že hliníkové tehličky nedorazili na určené miesto, sa dozvedeli na druhý deň ráno.

Okamžite kontaktovali firmu z Komáromu, ktorá na prepravu objednali. Telefóny už mali vypnuté a nefungovali ani mailové adresy. Prípad preto ohlásili na polícii, ktorá po vodičovi pátra. Informácie je možné poskytnúť na čísle 158.

Reportáž spracovala redaktorka Diana Pavlisová:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy