Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Upratovanie aj odovzdávanie kľúčov: takto sa menia ministri
Zdielať na

Upratovanie aj odovzdávanie kľúčov: takto sa menia ministri

BRATISLAVA / Vo viacerých ministerských kanceláriách bolo pred Veľkonočnými sviatkami rušno a v niektorých bude aj po nich. Na postoch sa postupne striedajú ministri. Ministri upratujú kancelárie, preberajú kľúče a zoznamujú sa s kolektívom.

Kľúče od kancelárie odovzdal bývalý minister školstva Juraj Draxler jeho nástupcovi, Petrovi Plavčanovi. Prostredie nie je pre neho úplne nové.

Z poschodia na poschodie

"Bývalý minister Juraj Draxler symbolicky odovzdal svoju kanceláriu už upratanú novému ministrovi Petrovi Plavčanovi. Dlhé roky tu pracuje na sekcii vysokých škôl. V jeho prípade ide o sťahovanie z poschodia na poschodie," uviedla hovorkyňa rezortu Beáta Ksenszighová Dupaľová.

"Peter Plavčan má rušné dni. Predpokladám, že kanceláriu si začne sťahovať niekedy po sviatkoch," dodala hovorkyňa ministerstva školstva.

Gajdoš volal veliteľom

V úrade sa ukázal aj nový minister obrany Peter Gajdoš. Prvou vecou, ktorú urobil, bol telefonát so slovenskými veliteľmi na zahraničných misiách. "Mám záujem sa spojiť s misiami, pretože misie sú jedným z reprezentačných bodov," uviedol Peter Gajdoš.

V budove ministerstva zdravotníctva sa vo štvrtok skoro ráno objavil nový minister Tomáš Drucker. Do práce sa pustil okamžite, nezastavili ho ani Veľkonočné sviatky.

"Prišiel som, aby som sa neoficiálne zoznámil s bývalým pánom ministrom a podiskutovali sme trochu o tom, aké výzvy on vníma v zdravotníctve," povedal Tomáš Drucker.

Celkovo sa mení sedem ministrov. Vo svojich rezortoch zostávajú Peter Kažimír (ministerstvo financií), Robert Kaliňák (ministerstvo vnútra), Ján Richter (ministerstvo práce), Marek Maďarič (ministerstvo kultúry), Miroslav Lajčák (ministerstvo zahraničných vecí). 

"Minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Roman Brecely absolvoval neformálne stretnutie s dnes už bývalým ministrom Jánom Počiatkom. Oficiálne preberie ministerstvo z rúk premiéra v utorok popoludní," uviedla hovorkyňa strany Sieť Karolína Ducká.

Žiga mení rezorty

Jediným ministrom, ktorý mení rezorty je Peter Žiga. Zo životného prostredia odchádza na hospodárstvo. Istý čas bol práve na tomto rezorte štátnym tajomníkom.

Na rezort životného prostredia prichádza Lásló Sólymos. Aj ten prišiel vo štvrtok ráno do svojej kancelárie. "Predpoludním sa stretol s vedúcimi zamestnancami rezortu," uviedol Juraj Rybanský z ministerstva životného prostredia.

Noví ministri budú oficiálne uvedení do funkcie v utorok za prítomnosti Roberta Fica.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy