Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Exprezidenta Michala Kováča (85) opäť previezli do nemocnice
Zdielať na

Exprezidenta Michala Kováča (85) opäť previezli do nemocnice

BRATISLAVA / Exprezidenta Michala Kováča v nedeľu pre náhle zhoršenie zdravotného stavu hospitalizovali v ružinovskej nemocnicni v Bratislave. Pre televíziu JOJ to potvrdila hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Petra Stano Maťašovská.

"Pacient zostáva v nemocnici. Je v stabilizovanom stave, mimo ohrozenia života. Viac informácii poskytovať nebudeme. Rešpektujeme prianie rodiny," uviedla ovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Petra Stano Maťašovská.

Bývalého 85-ročného prezidenta Michala Kováča dlhodobo trápi Parkinsonova choroba. Hospitalizovaný pre krátkodobú poruchu vedomia bol už aj 5 marca. Vtedy ho po troch dňoch po viacerých vyšetreniach prepustili do domáceho liečenia.

Prvý slovenský prezident

Michal Kováč bol slovenským prezidentom v rokoch 1993 až 1998. Funkčné obdobie prvého prezidenta Slovenskej republiky bolo poznamenané spormi s vtedajším premiérom Vladimírom Mečiarom.

Do vysokej politiky vstúpil Kováč v decembri 1989, kedy bol menovaný ministrom financií slovenskej vlády. Štátnu pokladnicu riadil do mája 1991.

Od júna do decembra 1992 predsedal Federálnemu zhromaždeniu ČSFR. Na prezidenta ho vo februári 1993 navrhla materská strana HZDS. V roku 1999 Kováč z voľby hlavy štátu odstúpil.

Exprezident Michal Kováč je v nemocnici:

Najčítanejšie správy