Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Bývalý prezident Michal Kováč skončil v nemocnici, jeho stav je stabilizovaný
Zdielať na

Bývalý prezident Michal Kováč skončil v nemocnici, jeho stav je stabilizovaný

BRATISLAVA / Bývalý prezident Michal Kováč je v ružinovskej nemocnici, kam ho previezli v sobotu popoludní záchranka. Informáciu potvrdil hovorca záchranárov Boris Chmel.

Bývalý prezident Michal Kováč je v nemocnici v Ružinove. Podľa hovorkyne nemocnice Petry Stano Maťašovskej je exprezidentov stav stabilizovaný a je mimo ohrozenia života."Zostáva v nemocnici," uviedla hovorkyňa. 

Záchranku k nemu privolali popoludní, údajne mal poruchu vedomia. Osemdesiatpäťročný Michal Kováč už dlhší čas trpí syndrómom Parkinsonovej choroby.

Exprezident by mal absolvovať vyšetrenie počítačovej tomografie (CT).

Prvý slovenský prezident

Michal Kováč bol slovenským prezidentom v rokoch 1993 až 1998. Funkčné obdobie prvého prezidenta Slovenskej republiky bolo poznamenané spormi s vtedajším premiérom Vladimírom Mečiarom.

Do vysokej politiky vstúpil Kováč v decembri 1989, kedy bol menovaný ministrom financií slovenskej vlády. Štátnu pokladnicu riadil do mája 1991.

Od júna do decembra 1992 predsedal Federálnemu zhromaždeniu ČSFR. Na prezidenta ho vo februári 1993 navrhla materská strana HZDS. V roku 1999 Kováč z voľby hlavy štátu odstúpil.

Exprezident Michal Kováč je v nemocnici: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy