Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Kotlebov poslanec sa vzdal mandátu, nahradí ho mladý predavač
Zdielať na

Kotlebov poslanec sa vzdal mandátu, nahradí ho mladý predavač

BRATISLAVA / Zvolený poslanec slovenskej krajnej pravice Andrej Medvecký sa vzdal mandátu. Čelí totiž obžalobe za to, že v roku 2014 zbil cudzinca tmavej pleti.

Andrej Medvecký sa uchádzal o post poslanca za stranu Kotleba - Ľudová strana naše Slovensko. Do parlamentu sa dostal z deviateho miesta straníckej kandidátky. Ľudová strana Naše Slovensko získala v 150-člennej národnej rade 14 poslancov.

Vo štvrtok sa Medvecký postavil pred súd ako obžalovaný z trestných činov ublíženia na zdraví a výtržníctva. Spolu so svojim bratrancom podľa obžaloby napadli občana Dominikánskej republiky, zranili ho a obeti tiež vulgárne nadávali a označili ho za "negra". Obžalovaní vinu popreli, pojednávanie súd odročil na máj. Už vlani Medvecký vyviazol v inom procese s podmienkou za to, že šoféroval opitý.

Uvoľnené poslanecké kreslo po Medveckom obsadí 22-ročný Milan Mazurek. Ten po minuloročnej demonštrácii proti imigrantom v Bratislave vulgárne pokrikoval na moslimskú rodinu, ktorú chránili policajti a na ktorú potom extrémisti začali hádzať kamene.

Andrej Medvecký sa vzdal mandátu, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy