Zatiahnuté
14°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Silvia pozná výsledky exhumácie, no stále nevie, kto leží v hrobe jej dcéry
Zdielať na

Silvia pozná výsledky exhumácie, no stále nevie, kto leží v hrobe jej dcéry

HÔRKA / Manželia Knurovskí, ktorí netušili, či pochovali vlastné dieťa, poznajú výsledky exhumácie. Veľké očakávanie vystriedalo obrovské sklamanie. Pohlavie dieťatka sa nepodarilo určiť. Nešťastní rodičia sú odhodlaní bojovať ďalej.

Na základe povolenia Úradu verejného zdravotníctva sa 27. januára tohto roku otvoril hrob, v ktorom ležalo dieťa. Z pozostatkov zobrali vzorky, ktoré odviezli do špeciálneho testovacieho strediska do Českej republiky.

Rodičia Knurovskí čakali, kým neprídu výsledky vzoriek exhumácie. Verili, že sa dozvedia pravdu. "Som sklamaná, už som dúfala, že sa dozviem pravdu," hovorí Silvia. "Vzorky boli reprezentatívne a bolo ich dosť, nečakal som tak nejednoznačný výsledok," povedal patologický laborant Svorad Hollý.

Pohlavie nie je jasné

"Výsledky síce potvrdili, že je to dieťa pani Knurovskej, ale zo vzoriek sa už nedalo zistiť pohlavie dieťaťa," vysvetľuje majiteľ pohrebníctva Jozef Király.

Tieto testy boli menej jasné, ako tie, ktoré pred niekoľkými mesiacmi nariadila polícia. Tie ukázali, že ide o dieťa Knurovských, ale nejde o dievčatko, ale o chlapca.

Vzorky odovzdalo súdnolekárske pracovisko v Poprade a neboli odobraté priamo z hrobu. V papieroch bolo dievčenské meno, testy ukázali, že bol v hrobe chlapec, polícia vinníka neurčila a prípad uzavrela.

Prajem to všetkým

Knurovskí nepochybovali o tom, že exhumácia ukáže definitívnu pravdu, nestalo sa tak. "Prajem to zažiť všetkým lekárom, ktorí mi ubližujú.Nech vedia, ako sa trápim a nespávam," hovorí Silvia. Nevzdávajú sa. Majú pripravené ďalšie kroky.

"Podávame trestné oznámenie na nemocnicu v Spišskej Novej Vsi, pôrodníka a ostatných lekárov, ktorí mali dočinenia s bábätkom a zároveň na súdnolekárske pracovisko Poprad,keďže pitvali dievčatko a vydali chlapčeka," hovorí Silvia.

Téme sa venuje redaktorka Zuzana Pojedincová:

Zdielať na

Najčítanejšie správy