Jasno
11°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Silvia sa dozvie, koho pochovala. Pozostatky dieťaťa poslali na analýzu
Zdielať na
Krimi

Silvia sa dozvie, koho pochovala. Pozostatky dieťaťa poslali na analýzu

HÔRKA / Rodičia Knurovskí z Hôrky sa konečne dočkali. Uskutočnila sa exhumácia telesných pozostatkov dieťatka, ktoré pochovali. Patologický laborant odobral biologický materiál a ten teraz preskúmajú v testovacom stredisku. Výsledky testov DNA budú známe o niekoľko dní.

"Myslel som, že nebudem musieť to dieťa ja osobne vykopávať, keď som ho raz zakopal. Nie je to dobrý pocit, vyše týždňa nespím pre to, že dieťa musíme vybrať z hrobu, aby sme dokázali, že niekto niekde pochybil," povedal majiteľ pohrebníctva Jozef Király.

Keďže prokuratúra exhumáciu nepovolila a polícia prípad uzavrela, o povolenie exhumovať požiadali rodičia Úrad verejného zdravotníctva. Ten otvorenie hrobu povolil. Náklady a následné testy DNA pomôžu rodine uhradiť darcovia. Práce sledovala mama Silvia.

Výsledok o 2 týždne

"Bolelo to, lebo neviniatko za nič nemôže.Či je to moje, alebo nie je moje, ale musím to urobiť pre pokoj svojej rodiny," hovorí Silvia. Majiteľ pohrebníctva musel dodržať presné pokyny dané testovacím strediskom. Jeho adresu rodina zverejniť nechce.

Vzorky odobral a zapečatil patologický laborant. Škatuľu otvoria až v testovacom stredisku, kde vzorky dieťaťa porovnajú so vzorkami matky. Výsledok sa rodina dozvie do 15 dní.

Na mieste bola redaktorka Zuzana Pojedincová:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy