Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Nové tváre v parlamente. Voliči zakrúžkovali ľudí zo šoubiznisu i športu
Zdielať na

Nové tváre v parlamente. Voliči zakrúžkovali ľudí zo šoubiznisu i športu

BRATISLAVA / V novom povolebnom parlamente sa okrem starých známych tvárí objavia aj nové tváre známe z televíznej obrazovky, šoubiznisu, športu, či bulváru.

Kompletný zoznam nových poslancov nájdete TU

V najpočetnejšom poslaneckom klube Smeru-SD to bude vyzerať podobne ako doteraz. Po prvý raz si do parlamentnej lavice sadne bývalý televízny reportér, neskôr hovorca Erik Tomáš. Sprevádzať ho budú dve nové poslankyne - Denisa Saková a Monika Jankovská, ktoré doteraz pracovali na ministerských úradoch.

SaS tiež doplní niekoľko nových, ale aj staronových, tvárí. Opäť sa vráti napríklad Natália Blahová, Ondrej Dostál či Eugen Jurzyca, ktorí už v minulosti v parlamente boli, no v inom straníckom tričku.

Aj OĽaNO má nového poslanca - moderátora e redaktora Gábora Grendela. Do poslaneckej lavice sa vráti bývalý poslanec SDK a tribún novembra ´89 Ján Budaj.

Tváre z obrazovky

Lavice SNS nanovo obsadia viacerí bývalí poslanci ako Anton Hrnko, Štefan Zelník, či Jaroslav Paška. Po prvý raz si do lavice sadne jej predseda Andrej Danko a ďalšia známa tvár - televízny moderátor Karol Farkašovský.

Poslanecký klub Mariana Kotlebu bude úplne nový, rovnako aj klub strany Sme rodina Borisa Kollára. Okrem neho ale pribudnú aj ďalšie známe tváre ako napríklad vydávateľ Milan Krajniak, alebo moderátorka Martina Šimkovičová.

Pozrite si analýzu z Novín o 17. :

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy