Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Fico: Prezidentovi poviem svoju jasnú víziu
Zdielať na

Fico: Prezidentovi poviem svoju jasnú víziu

BRATISLAVA / Slovensko podľa premiéra Roberta Fica potrebuje v najbližších mesiacoch predovšetkým zmysluplnú a stabilnú vládu. Prezidentovi Andrejovi Kiskovi na stredajšom stretnutí podľa vlastných slov predstaví svoje jasné postoje. Stretnutie sa malo konať v utorok, no na žiadosť Fica, ktorý sa len v utorok ráno vrátil zo summitu EÚ v Bruseli, ho preložili na stredu.

"Nebudem komentovať to, čo sme videli za posledné hodiny. Boli páni päť minút spolu a šesťkrát sa pohádali. Neviem, či si Slovensko môže dovoliť taký luxus,“ reagoval na pondelňajšie rokovania a vyhlásenia ostatných strán.

"Predstavte si, že by sa každý tak správal, ako sa dnes správajú niektorí politici na Slovensku. Jedno vyhlásenie za druhým, klebety, teoretické úvahy. Zajtra dostanete odo mňa veľmi jasnú odpoveď,“ povedal .

Jasná vízia

"Ja mám v hlave úplne jasno. Poviem pánovi prezidentovi moju jasnú víziu, a hneď potom, čo odídem od pána prezidenta, svoj postoj predstavím, vrátane časového harmonogramu a všetkého, čo s tým súvisí,“ informoval premiér.

Kiska už avizoval, že Fica plánuje poveriť zostavením vlády.

Premiér taktiež odmietol hodnotiť rozhodnutie voličov. "Rešpektujem aj rozhodnutie voliča, ktorý mohol povedať „Nech je sranda! Zvolím tohto, aspoň sa budem mať na čo pozerať v televízii"," uviedol premiér.

Pozrite si analýzu výsledkov volieb Jána Mečiara:

Zdielať na

Najčítanejšie správy