Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Povedali si áno na Hrebienku, potom odvolili
Zdielať na

Povedali si áno na Hrebienku, potom odvolili

TATRY / Odvoliť na Mestský úrad do Vysokých Tatrách dnes prišli aj svadobčania. Pár z Košíc si svoje áno povedal v Ľadovom dóme na Hrebienku, bezprostredne po tom, sa spolu so všetkými 25 dospelými svadobnými hosťami vybrali hlasovať do Starého Smokovca.

Novomanželia veria, že v prípade sobáša ide o správnu voľbu na celý život. Svoj svadobný termín v Tatrách si nevyberali kvôli parlamentným voľbám, o nich sa dozvedeli dodatočne a rozhodli sa to všetko spojiť.

Manželstvo? Voľba na štyri roky

„Vyšlo to celé tak spontánne, povedali sme si, že sa v tento deň rozhodneme či už na celý život alebo na ďalšie volebné obdobie. Myslím si, že pre nás a pre našich svadobných hostí je to také spestrenie,“ uviedla nevesta Lucia Rusnáková.

Ako s úsmevom dodal jej manžel Štefan, verí, že nevestino „áno“ nie je voľbou na štyri roky.

V Smokovci málo lístkov

Nečakane vysoký počet voličov prišiel voliť do okrskov v Starom Smokovci, ktorý patrí pod Vysoké Tatry. Ako informovala Anna Jurečková, zodpovedná za organizáciu volieb v meste Vysoké Tatry, išlo predovšetkým o turistov.

„Požiadali sme okresný úrad, aby nám doviezli 500 kusov hlasovacích lístkov, pretože vo všetkých okrskoch prišiel veľký počet ľudí voliť na hlasovacie preukazy,“ uviedla.

Podľa jej slov tu takáto situácia ešte nebola a jednotlivé okrsky ani nie sú vybavené na taký veľký počet voličov. „V smokoveckom okrsku je 600 voličov, a pritom tu naši voliť ešte poriadne ani neboli, pretože väčšina voličov sem prišla s hlasovacími preukazmi,“ dodala.

Voľby a Jasná

Pred volebnými miestnosťami sa tvorili aj veľké rady a ľudia boli nervózni, keďže museli čakať.

V obci Demänovská dolina v Jasnej volilo v jedinom zriadenom okrsku počas prvých troch hodín viac ako 600 turistov. V zozname zapísaných voličov majú pritom menej ako 300 ľudí.

Podľa predsedu okrskovej volebnej komisie Miroslava Vozárika turisti čakali v rade disciplinovane. Zdržanie bolo približne 10 minút:

Zdielať na