Jasno
13°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Zranení hasiči a zhorená ubytovňa. V Poprade hasia požiar 24 hodín
Zdielať na

Zranení hasiči a zhorená ubytovňa. V Poprade hasia požiar 24 hodín

POPRAD / Hasiči ani po 24 hodinách od vypuknutia požiaru neopustili objekt Zariadenia sociálnych služieb pre občanov bez prístrešia v Poprade. Na mieste je v súčasnosti osem hasičov, ktorí pokračujú v prácach, dohášajú a rozoberajú konštrukciu.

"Zásah pokračuje, požiarovisko bolo odovzdané správcovi, ktorý má nad ním vo večerných hodinách zabezpečiť dohľad,“ uviedol pracovník operačného strediska KR HaZZ v Prešove.

Pre požiar, ktorý vypukol v stredu 2. marca po 15:00 v neobývaných unimobunkách na Levočskej ulici v Poprade, bolo z vedľajšej budovy nocľahárne evakuovaných 35 ľudí.

Sociálne byty

Podľa veliteľa zásahu Mariána Lopúcha z Hasičského a záchranného zboru v Poprade išlo o rozsiahly a náročný požiar, v blízkosti sa nachádza plynová kotolňa i objekty pod napätím.

Na mieste v stredu zasahovali hasiči zo Starej Ľubovne, Levoče, Popradu, Vysokých Tatier, Mengusoviec a Kežmarku. Popolom ľahli bývalé sociálne byty tretej kategórie, ktoré už viac ako rok neboli využívané, popradskí poslanci len minulý týždeň schválili asanáciu objektu.

Núdzové ubytovanie

Pre všetkých pôvodne ubytovaných ľudí v nocľahárni mesto zabezpečilo núdzové ubytovanie a v spolupráci so Slovenským Červeným krížom im zabezpečilo i stravu.

Na mieste bola redaktorka Zuzana Pojedincová:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy