Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
V Malej Fatre pátrajú po nezvestnom turistovi. Má na sebe mikinu a rifle
Zdielať na

V Malej Fatre pátrajú po nezvestnom turistovi. Má na sebe mikinu a rifle

MALÁ FATRA / Žilinskí policajti v nedeľu predpoludním vyhlásili pátranie po 36-ročnom Pavlovi Pacíkovi. Žilinčan išiel v sobotu s priateľmi na túru, na chatu pod Suchým vrchom, kde plánovali prespať a v nedeľu ráno chceli ísť domov. Pavol z chaty po polnoci odišiel. Nikto z jeho priateľov doteraz netuší, kam a ani prečo.

"Máme zatiaľ neoverené informácie, že ho videli zostupovať z chaty a prehovárali ho, aby sa vrátil," informuje Richard Zapriháč z horskej služby Malá Fatra.

Nevedno prečo sa Pavol v úplnej tme rozhodol tak riskovať a proti noci  z chaty odišiel, len v rifliach a modrej mikine. Okamžite potom, čo si jeho priatelia všimli, že zmizol, rozbehla sa pátracia akcia, do ktorej sa bezmála zapojilo 30 ľudí a 15 psov.

Pes zachytil stopu

"Veľké poďakovanie patrí dobrovoľným kynologickým záchranným zborom aj od českých kolegov, ktorí priviedli špeciálne vycvičeného psa, ktorý nám poskytol informácie," hovorí Zapriháč.

"Momentálne je to pes, ktorý robí na špičkovej úrovni, ten tú stopu natiahol na prvýkrát ja som bol toho svedkom," povedal Juraj Ondruš z HZS Malá Fatra.

Záchranári aj policajti

Medzi Nezbudskou Lúčkou a Strečnom špeciálne vycvičený pes stratil stopu, záchranári pátrajú ďalej. Záchranári nestrácajú nádej a veria, že Pavla, ktorý rád športuje a je v dobrej kondícii, nájdu živého a zdravého.

Nezvestného Žilinčana hľadajú okrem záchranárov aj policajti. "Okamžite od prijatia oznámenia vykonávame všetky potrebné úkony a opatrenia na vypátranie osoby," povedal hovorca policajného zboru Radko Moravčík.

Pozrite si reportáž redaktorky Andrey Lukoničovej:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy