Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Policajti v dedine pri Ružomberku zastrelili útočníka (†45)
Zdielať na

Policajti v dedine pri Ružomberku zastrelili útočníka (†45)

LISKOVÁ / Počas tragédie v utorok večer v obci Lisková na Liptove policajti zastrelili miestneho obyvateľa. Dôvodom malo byť, že Ferdinand (†45) opakovane útočil na hliadku nožom, pričom jedného z policajtov zranil.

K tragickému incidentu došlo okolo 18. hodiny.

Ferdinand podľa informácií reportérky KRIMI Veroniky Daubnerovej zaútočil na policajnú hliadku, ktorá prišla do jeho domu.

Varovné výstrely

Policajtov ohrozoval s nožom v ruke, pričom jedného z nich bodol do nohy. "Počul som, že pichol žandára nožom, dlhým 40 až 50 centimetrov dlhým," povedal obyvateľ obce.

Policajt sprevádzal súdneho psychiatra, ktorý prišiel vyšetriť duševný stav Ferdinanda. Ten ich vo vchode domu najskôr slovne, potom s nožom v ruke napadol. Bodol ho do stehna.

Lekár s policajtom vybehli z domu, vonku ich čakala hliadka. Ferdinand išiel za nimi a pokračoval na ulici v agresívnom správaní. Neupokojil ho ani varovný výstrel. "Muž sa vrátil do domu. medzitým boli na miesto privolané ďalšie policajné hliadky. O niekoľko desiatok minút muž vyšiel z domu a s nožom v ruke a s vyhrážkami, že ich zabije, sa rozbehol k policajtom," uviedla policajná hovorkyňa Jana Baloghová.

Svedkyňa: šesť výstrelov

Varovný výstrel opäť nezabral, a preto policajti podľa slov hovorkyne z dôvodu bezprostredného ohrozenia života a zdravia použili proti mužovi zbraň. "Útočník bol zasiahnutý niekoľkými strelami do spodnej časti tela," dodala Baloghová.

"Počuli sme približne šesť výstrelov. Videli sme na zemi len ležať chlapa. Hýbal sa, policajti okolo neho behali," uviedla svedkyňa.

Ferdinand počas prevozu v sanitke zomrel, druhá posádka sa starala o zraneného policajta. "Štyridsaťročného muža záchranári previezli  s bodným poranením v oblasti stehna po ošetrení do nemocnice v Ružomberku," uviedol hovorca záchranárov Boris Chmel.

"Pacienta priviezli s bodným poranením na zadnej strane nohy, hlbokým osem centimetrov. Lekári ho ošetrili a následne prepustili do domáceho liečenia," uviedla hovorkyňa ružomberskej nemocnice Petra Dišková.

Vyšetruje inšpekcia

Pri prevoze do nemocnice zraneniam spôsobeným policajnou streľbou podľahol.

Incident preveruje inšpekcia ministerstva vnútra, vyšetrovatelia zaisťovali stopy do neskorého večera. "Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci pre zneužitie právomoci verejného činiteľa. Zatiaľ nebola obvinená žiadna konkrétna osoba. Pokračujú procesné úkony," uviedla hovorkyňa ministerstva vnútra Andrea Dobiášová.

Pozrite si priloženú reportáž:

Zdielať na

Najčítanejšie správy