Polojasno
21°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Na Slovensko sa valí arktická zima. Pripravte sa na sneženie i tuhý mráz
Zdielať na

Na Slovensko sa valí arktická zima. Pripravte sa na sneženie i tuhý mráz

SLOVENSKO / Na územie Slovenska prenikne v najbližších dňoch arktická zima. Ochladzovať sa začne cez víkend, meteorológia tiež očakávajú sneženie na viacerých miestach.

-Snežiť bude najmä na severe Slovenska.

"Najsilnejšie mrazy očakávame na začiatku budúceho týždňa. V kotlinách a dolinách bude nadránom ojedinele okolo mínus 25 stupňov," prezrádza meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová.

Vpády arktického vzduchu na naše územie v zimnom období nie sú ojedinelým javom. Boli tu aj v minulosti.

Sneh a mráz

V piatok bude zamračené, na mnohých miestach očakávajú meteorológovia sneženie. Týkať sa to bude najmä východnej polovice Slovenska.

"Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na mínus 2 až plus 2 stupne. Na juhozápade môže byť okolo 4 stupňov Celzia," hovorí Miriam Jarošová.

Na horách vo výške 1 500 metrov bude okolo mínus 6 stupňov.

Ľadový víkend

Cez víkend bude počasie premenlivé, na severe bude veľká oblačnosť. Na viacerých miestach bude snežiť, ale vyskytnúť sa môžu aj snehové prehánky.

"Cez deň sa teplota bude pohybovať od mínus 3 až do plus 2 stupňov. Na severe bude okolo mínus 5 stupňov," prezrádza meteorologička.

Nedeľa veterná a veľmi chladná. Cez noc teplota klesne na mínus 11, v dolinách a kotlinách na maximálne mínus 17 stupňov. "Počas dňa sa ale vyšplhá na mínus 4 až mínus 9, na juhu okolo mínus 2 stupňov," konštatuje Miriam Jarošová.

Na Slovensko sa valí arktická zima, pozrite si predpoveď počasia:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy