Zatiahnuté
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Na lekára zaútočil Vincent palicou. To je za moju mamu, kričal
Zdielať na

Na lekára zaútočil Vincent palicou. To je za moju mamu, kričal

SNINA / Na lekára počas služby zaútočil nahnevaný muž drevenou palicou. Udieral ho do hlavy i po chrbte. Podľa 47-ročného Vincenta to mala byť pomsta za smrť jeho mamy. K incidentu došlo na internom oddelení v nemocnici v Snine.

Vincentov príchod do nemocnice aj z palicou zachytili i bezpečnostné kamery. "Muž v objekte nemocnice s poliklinikou vo dverách lekárskej izby drevenou palicou fyzicky napadol tam prítomného lekára," potvrdila prešovská krajská hovorkyňa Jana Migaľová.

Podľa informácií televízie JOJ počas útoku Vincent kričal "to je za moju mamu". "Len som naňho trošku kričal, nič viac," priznáva útočník. Dôvod, prečo ale zvýšil hlas, neprezradil.

Útok popiera

Vincent však popiera, že lekára udrel palicou. Na kamerovom zázname ale vidieť, ako s ňou vchádza do budovy. Lekár má navyše zranenia, z ktorých sa bude liečiť niekoľko dní.

"Najskôr ho udrel po hlave, potom po chrbte a napokon aj po predlaktí," dodala Migaľová.

"Nebuchol som ho," bráni sa Vincent. Trvá na tom, že na lekára nezaútočil.

Pomsta

Podľa informácií televízie JOJ sa v nemocnici v Snine liečila Vincentova mama. V deň, keď došlo k útoku, zomrela.

"Z doposiaľ zistených informácií môžeme predpokladať, že čin mal muž spáchať z osobitného motívu, a to z pomsty," uviedla Migaľová.

Vyčíňal aj na polícii

Zranený lekár momentálne neordinuje. Riaditeľ nemocnice verí, že policajné vyšetrovanie celú situáciu objasní.

Vincent sa neupokojil ani na policajnom oddelení, kam ho z nemocnice previezli. Rozbíjal nábytok a dokonca sa pokúsil jedného z mužov zákona napadnúť. "Obvinili ho z trestného činu výtržníctva," skonštatovala Migaľová.

Na lekára zaútočil Vincent drevenou palicou, pozrite si reportáž:

Súvisiace články