Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pri slovensko-ukrajinskej hranici sa zrútilo rogalo, patrilo pašerákom
Zdielať na

Pri slovensko-ukrajinskej hranici sa zrútilo rogalo, patrilo pašerákom

UŽHOROD/HUMENNÉ / Desať kilometrov od hranice s Ukrajinou sa zrútilo motorové rogalo. Podľa pohraničnej stráže ho pilotoval ukrajinský pašerák. Letel príliš nízko a narazil do stĺpa elektrického vedenia.

Ukrajinská pohraničná stráž v týchto dňoch opäť zaznamenala pokus o prelet nad hranicou v smere na Slovensko.

"Pohraničná stráž Ukrajiny dostala od miestneho obyvateľstva a národnej polície oznam o tom, že 10 kilometrov od štátnej hranice  havaroval malý lietajúci prístroj," potvrdil hovorca Štátnej pohraničnej služby Ukrajiny Oleh Sloboďan.

Kusy stroja

Podľa ukrajinskej polície išlo o rogalo, ktoré sa zrútilo pri obci Korytňany, asi tri kilometre od Užhorodu. Na miesto nehody pricestovala skupinka ukrajinských odborníkov.

"Bolo zistené, že v krátkom čase sa na mieste nehody objavilo niekoľko áut, z ktorých vystúpili mladí ľudia a rýchlo pozbierali fragmenty lietajúceho prístroja. Spolu s pilotom potom odišli na neznáme miesto,"
informoval Sloboďan.

Náraz do stĺpa

Pilot rogala podľa stráže letel príliš nízko a nevšimol si elektrické vedenie. Práve náraz do stĺpa vysokého napätia spôsobil pád rogala.

"Stĺp bol ohnutý smerom k štátnej hranici a elektrické vedenie bolo roztrhnuté. Našli sa aj časti vrtule,"
vysvetlil Sloboďan. 

Nevyjadrujú sa

Ukrajinskí policajti o tomto prípade informovali aj kolegov zo Slovenska.  To, či na novej vojenskej základni zachytili pohyb rogala ale naša polícia komentovať nemôže.

"K činnosti polície na hranici sa z taktických dôvodov nie je možné vyjadriť,"
informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Balogová.

Štátnej pohraničnej službe Ukrajiny sa už podarilo zistiť, že rogalo patrilo osobám, ktoré patria k organizátorom pašeráckych obchodov. Po podozrivých stále pátrajú.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy