Jasno
12°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Po bitke v centre Košíc odstúpil Martin Paška z funkcie šéfa bytového družstva
Zdielať na

Po bitke v centre Košíc odstúpil Martin Paška z funkcie šéfa bytového družstva

KOŠICE / Po zverejnení videa z nedeľnej bitky pred pizzeriou v centre Košíc odstúpil riaditeľ Bytového podniku Martin Paška. Polícia vedie po bitke dve samostatné konania.

Traja bratia Paškovci - Marián, Branislav a Martin - oslavovali v nedeľu večer narodeniny a po odchode z podniku stretli nadránom dve ženy s partnermi. Konflikt sa vraj strhol potom, čo jednej zo žien údajne niečo povedali.

Jej priateľ vraj potom udrel Branislava Pašku, pričom obaja spadli na zem. Čo sa dialo potom, je zaznamenané na videu, ktoré zverejnila televízia Markíza.

Koniec na bytovom družstve

Na týchto záberoch už Martin Paška nie je, lebo sa pri snahe odstrčiť útočníka od svojho brata, dostal mimo záberu bezpečnostných kamier. Bratia Paškovci sa k incidentu pre médiá vyjadrovať nechceli s odôvodnením, že to vyšetrí polícia.

Po bitke zostali viacerí zranení. Mladá žena, jej priateľ, aj strýko a zo strany Paškovcov sú na PN-ke Branislav a Martin. Okrem zranení má incident aj ďalšie dôsledky. Marian Paška, ktorý pracoval ako dopravný policajt, bol postavený mimo služby. Martin Paška odstúpil z funkcie riaditeľa Bytového podniku. Polícia vedie dve samostatné konania.

Prepustenie policajta

"V jednej zo skupín vystupuje policajt. Nadriadený tohto policajta začal konanie vo veci jeho prepustenia zo služobného pomeru príslušníka policajného zboru. O prípadnej trestnoprávnej zodpovednosti niektorého z druhej skupiny osôb rozhodne vyšetrovateľ odboru krajskej polície v Košiciach, ktorý začal trestné stíhanie pre trestný čin výtržníctva. Zatiaľ nebola obvinená konkrétna osoba," uviedla policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Pozrite si priložené video:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy