Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Na Luník IX dorazil bager, miestnym zlikvidoval schody do bytovky
Zdielať na

Na Luník IX dorazil bager, miestnym zlikvidoval schody do bytovky

KOŠICE / Na košickom Luniku IX riešil bytový podnik problémy bagrom. Správca bytovky zasiahol po obvineniach, že nezabezpečil pred neoprávneným vstupom životu nebezpečné bytovky. Miestnych nezastavili ani mreže, a tak prišli o schody.

Nelegálnych nájomníkov neodradili ani nápisy staticky narušený objekt či vstup len na vlastnú zodpovednosť. Bytový podnik sa preto rozhodol situáciu riešil radikálne.

Na Lunik IX vyslal správca bager so špeciálnymi hydraulickými kliešťami. "Či sme tam dali mreže, drevo, plasty, iba to vzali a naďalej do objektu chodili," uviedol riaditeľ Bytového podniku mesta Košice Martin Paška.

Hoci sú priestory neobývateľné, rodiny bez strechy nad hlavou v nich bývajú. Niektoré byty pritom nemajú okná, nie sú ani zariadené.

Zlodeji železa

Po zásahu bytového podniku odstránili i schody zo všetkých narušených vchodov. Miestnym sa to ale nepáči. "My sme starí ľudia, sme chorí, ako pôjdeme dole?," pýta sa jedna z obyvateliek.

"Tvrdíme a stojíme si za tým, že bývajú a užívajú byty protiprávne a ohrozujú vedome svoje životy a zdravie," argumentuje Paška.

Správca bytovky nariadil odstrániť schody minimálne po druhé poschodie. Priestory sú navyše terčom vyhľadávačov železa, ktorým asistujú i malé deti. Ukradnutý kov sa následne snažia predať.

Na Lunik IX dorazil bager, odstrihával schody z bytovky:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy