Zatiahnuté
21°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Juraja Draxlera neodvolali, zostáva ministrom školstva
Zdielať na

Juraja Draxlera neodvolali, zostáva ministrom školstva

BRATISLAVA / Poslanci národnej rady po takmer osemhodinovej diskusii neschválili návrh na vyslovenie nedôvery ministrovi školstva Jurajovi Draxlerovi. Za návrh hlasovalo 35 poslancov zo 110 prítomných, proti bolo 75 poslancov. Draxler tak aj naďalej povedie rezort školstva, vedy, výskumu a športu.

Návrh skupiny poslancov na zvolanie schôdze predložili 15. októbra poslanec za SaS Martin Poliačik spolu s poslancom Martinom Froncom (KDH). Pod spoločný návrh sa podpísalo 33 zákonodarcov za SaS, KDH, OĽaNO a nezaradených.

Draxlerovi vyčítali neschopnosť pri hľadaní riešenia na využitie budovy a areálu Ekoiuventy na Búdkovej ulici v Bratislave.

Napadli aj spôsob akým rezort riešil 460-tisícovú kauzu, keď Metodicko-pedagogické centrum zaslalo peniaze na falošný účet. Poslancom sa nepáčilo ani personálne riadenie rezortu. Draxlerovi vyčítali nekompetentnosť vedúcich organizácií ministerstva školstva v prípade Iuventy či Výskumného ústavu detskej psychológie a patopsychológie.

Draxler vidí v návrhu na vyslovenie nedôvery snahu o vytĺkanie politického kapitálu. Ako uviedol, mrzí ho politizácia školských tém pred voľbami.

Poslanci chceli odvolať ministra Draxlera, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy