Skoro jasno
17°
Bratislava
Výbor pre vzdelávanie nesúhlasil s návrhom odvolať ministra Draxlera
Zdielať na

Výbor pre vzdelávanie nesúhlasil s návrhom odvolať ministra Draxlera

BRATISLAVA / Členovia výboru národnej rady pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport v stredu na rokovaní výboru nesúhlasili s návrhom skupiny poslancov na vyslovenie nedôvery členovi vlády a ministrovi školstva Jurajovi Draxlerovi. Za návrh sa vyslovili štyria členovia výboru, proti bolo šesť členov a jeden sa zdržal.

Ako na výbore uviedol poslanec za SaS Martin Poliačik, návrh predkladal z troch dôvodov.

Tri dôvody

Prvým je kauza v Metodicko-pedagogickom centre, ktoré poslalo na falošný účet takmer 460-tisíc eur. Minister podľa neho situáciu nezvládol a vyvodili zodpovednosť voči vedúcemu ekonomického oddelenia organizácie, ktorý nepodpisoval žiadny dokument.

Druhým dôvodom je situácia s Ekoiuventou na Búdkovej ulici v Bratislave. Poliačik v tomto prípade kritizuje ministra za to, že rezort nevyhlásil štandardnú výzvu s presne špecifikovanými podmienkami či s termínmi, dokedy môžu ľudia prihlasovať svoje projekty na aktivity v týchto priestoroch. Rovnako sa mu nepáči, že minister nezabezpečil počas letných mesiacov prevádzkovanie bazéna v priestoroch Iuventy.

V treťom bode sa Poliačikovi nepáči personálne riadenie rezortu. Ako dodal, napríklad v prípade Iuventy jej súčasný riaditeľ a jeho zástupca nespĺňajú základné kritéria na riadenie organizácie.

Pseudoargumenty

Člen výboru Ľubomír Petrák (Smer-SD) uviedol, že krátko pred voľbami sú pre Poliačika dobré na odvolanie ministra aj pseudoargumenty.

Návrh skupiny poslancov na zvolanie schôdze predložili 15. októbra poslanec za SaS Martin Poliačik spolu s poslancom Martinom Froncom (KDH). Pod spoločný návrh sa podpísalo 33 zákonodarcov za SaS, KDH, OĽaNO a nezaradených poslancov.

Poslanci Národnej rady Slovenskej republiky sa v stredu budú zaoberať návrhom na vyslovenie nedôvery členovi vlády a ministrovi školstva Jurajovi Draxlerovi.

Odvolávali ministra Draxlera, pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy