Jasno
12°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Fotka splnomocnenca vlády Polláka sa objavila na gay zoznamke
Zdielať na

Fotka splnomocnenca vlády Polláka sa objavila na gay zoznamke

BRATISLAVA / Na českej gay zoznamke sa objavila fotka splnomocnenca vlády a poslanca za OĽaNO Petra Polláka. V profile, podľa ktorého hľadá partnera na vážny vzťah udáva dĺžku intimných partií, je tiež uvedené, že je nezamestnaný a pochádza z Opavy.

Fotka splnomocnenca vlády pre rómske komunity Petra Polláka sa nachádza pod nickom "wanna fun" (chcem zábavu). "Je to veľmi vtipné," uviedol Peter Pollák z OĽaNO.

Pollák: stal som sa obeťou

Profil je vyplnený do poslednej otázky. Uvádza sa v ňom že chodí naostro, má rád kožené remene, ktoré sú jeho erotogénne zóny a tiež sú tam uvedené rozmery intímnych partií. "Zatiaľ sa mi nestalo, že by niekto zneužil moju fotografiu. Tak zrejme som sa stal obeťou," dodal Pollák.

Ten, kto sa zahráva s identitou inej osoby by ale podľa právnika mal rozlišovať či ide o bežného občana alebo verejne známu osobu. "Môže ísť o skutkovú podstatu trestného činu ohovárania a porušenie cudzích práv," uviedol Tomáš Strémy, prodekan Právnickej fakulty v Trnave.

Trest tri roky

Za tento čin hrozí trest odňatia slobody od šesť mesiacov do troch rokov.

Kliknúť na fotografiu kohokoľvek a uverejniť ju kdekoľvek je technicky jednoduché ale mnohí nevedia to podstatné. Ak niekto fotku po pár dňoch vymaže neznamená to, že sa už nikde neobjaví.

"Prehliadač jednoducho vie povedať, ja tu mám takúto vec, zmenila sa odvtedy, čo som si ju pýtal. Odpoveď je nie a nemá si ju znova sťahovať. Ale nevýhoda je presne v tom, že ak sa niečo zmení, takáto vec môže napriek tomu zostať odložená na oveľa dlhší čas," uviedol IT expert Peter Košinár.

"V pondelok budem určite kontaktovať projekt, ktorý zverejnil môj profil a budeme žiadať o stiahnutie mojej fotky. Zvážim všetky kroky," dodal Peter Pollák.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy