Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Polícia chce od strán sumár inzercie u Matoviča
Zdielať na

Polícia chce od strán sumár inzercie u Matoviča

BRATISLAVA / Pre opletačky Igora Matoviča s políciou mali prácu aj jeho politickí kolegovia. Dôvodom je politická inzercia v regionálnych novinách, ktoré aktuálne vlastní jeho manželka.

Polícia chcela od jednotlivých strán vedieť koľko do inzercie investovali. Keďže Matovič sa netajil tým, že OĽaNO malo takmer 90-percentné zľavy.

Národná kriminálna agentúra chce od strán sumárinzercie, ktorú si objednávali v Regionpresse a taktiež sumy, za aké nakupovali inzerciu.

Priznanie daru

Polícia skúma najmä to, či strana formou zľavy nedostala dar, ktorý by mala priznať. "Pokiaľ je ponúknutá zľava hodnotená ako trhovo neobvyklá, tak môže byť podozrenie z páchania trestného činu krátenia dane. Teraz je to o tom, či polícia či polícia vyhodnotí poskytnutú zľavu ako trhovo neobvyklú zľavu," uviedol poslanec NR SR a bývalý majiteľ reklamnej agentúry Juraj Miškov.

Čistý Matovič

"Politická strana musí vykázať, keď od niekoho dostane dar. To ale neznamená, že druhá strana ten dar musí zdaniť. Môžeme zjednodušene povedať, že naša rodinná firma Regionpress obdaruváva neštandardne vysokou zľavou našu politickú stranu. Podľa zákona o dani z príjmu nie sme spriaznené osoby a tým pádom sa z daru nemusí platiť daň," tvrdí predseda OĽaNO Igor Matovič.

Matovič sa cíti úplne čistý a medzi riadkami naznačil, že celé anonymné podanie bolo prácou niekoho, kto sa snaží ho politicky pred voľbami zdiskreditovať.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy