Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Prevádzač, ktorý v dodávke viezol 23 migrantov, sa postavil pred sudcu
Zdielať na

Prevádzač, ktorý v dodávke viezol 23 migrantov, sa postavil pred sudcu

ČADCA / Tento týždeň vyhorel pred tunelom Horelica život nevinného muža. Po ceste do práce sa auto, ktoré šoféroval nebohého kolega, zrazilo s dodávkou. V nej sa viezlo až 23 migrantov. Vodič dodávky sa na súde obhajoval tým, že ak utečencov odmietol previezť, zabili by ho.

Starší muž sa len nedávno vrátil z väzenia, kde si odpykal trest za krádež. Pred sudcu sa postavil opäť, tentokrát pre prevádzačstvo.

"On bol iba pešiak, ktorý sa ozval na inzerát. Objednali si prepravu nábytku na spiatočnej ceste namiesto nábytku nakladali utečencov," obhajoval muža Michal Duraj.

Odseknutie hlavy

V Maďarsku ho nechali čakať tri dni. Podľa slov prevádzača odmietnuť nemohol. Turek sa mu vyhrážal tým, že ak migrantov do Nemecka neprevezie, odseknú mu hlavu. Sudca si jeho verziu vypočul, no na slobodu Poliaka nepustil.

"Som spokojná s rozhodnutím súdu. Na výsluchu neodzneli argumenty, ktoré by ma presvedčili o opaku," skonštatovala prokurátorka Anna Lašová.

Jeden mŕtvy

Pri nehode, ktorú ale Jazcek Gregor spôsobil, zomrel 32-ročný Kysučan. Ľubomír spal na zadných sedadlách. Auto šoféroval jeho kolega. Namierené mali do práce. Otec 7-ročného dievčatka ale nehodu neprežil a svojim zraneniam priamo na mieste podľahol.

Poliakovi za prevádzačstvo hrozí až 12-ročný trest.

Poliak, ktorý prevádzal 23 migrantov, sa postavil pred sudcu, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy