Polojasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Cyklotrasa Eurovelo 6 je posiata drobnými pilinami, cyklisti majú defekty
Zdielať na

Cyklotrasa Eurovelo 6 je posiata drobnými pilinami, cyklisti majú defekty

KOMÁRNO, ŠTÚROVO / Už niekoľko mesiacov znepríjemňuje život cyklistom na medzinárodnej cyklotrase medzi Komárnom a Štúrovom zatiaľ neznámy zlomyselný človek. Rozhadzuje tam drobné, ostré piliny a každý kto tadiaľ prejde, dostane defekt. Polícia zatiaľ páchateľa nehľadá.

Drobnými kovovými pilinami niekto posypal zhruba 50-metrový úsek medzinárodnej cyklotrasy Eurovelo 6 na najfrekventovanejšom časti pri Patinciach po prvýkrát v máji.

"Ľudia prichádzali s častými defektmi, centimeter po centimetri sme to zbierali s magnetom. Potom to pomaly utíchlo a zase sa objavila taká vlna, že nám chodia s defektmi," opisuje Štefan Izsák, ktorý predáva a opravuje bicykle.

Výmena plášťov

Piliny sa zachytia na plášti a okamžite ho rozrežú. "Mnohí dokonca tvrdili, že  to my robíme, kvôli robote, ale my tu máme toľko roboty, že to nepripadá do úvahy. Cyklisti, ktorí prišli s týmto problémom, potrebovali vymeniť duše a hlavne plášte," pokračuje Izsák.

"V súvislosti s touto udalosťou nebolo doposiaľ prijaté žiadne oznámene," informuje hovorkyňa policajného zboru Božena Bruchterová. "Pobádame každého poškodeného, aby zašiel s tým na políciu, nech sa to rieši," hovorí Izsák.

Okrem finančnej ujmy za opravu či kúpu duše a plášťa, to určite nepridá ani na pohode cyklistov. Keď sa pri veľkej rýchlosti náhle spustí duša a plášť sa vyzuje z ráfika, pád je viac než pravdepodobný.

Na mieste bola redaktorka Drahu Dobrovicsová:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy