Skoro jasno
13°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Štvorčlenná rodina býva v aute. Vyhorel jej dom a nemá kam ísť
Zdielať na

Štvorčlenná rodina býva v aute. Vyhorel jej dom a nemá kam ísť

PREŠOV / V Prešove už takmer týždeň žije v aute na ulici rodina, ktorú pre dlh vysťahovali z podnájmu. Potom, ako im vyhorel starý dom, už nemajú kam ísť. Štyria ľudia žijú len z dôchodkov oboch rodičov. Sedemdesiatročná mama dvoch dcér takto nechce žiť, túži po pokoji v domove dôchodcov.

V osobnom aute vo dne v noci prebýva štvorčlenná rodina už šiesty deň. Dve dcéry, ich otec a 70-ročná mama po operácii kolien a s barlami.

Dcéry sú bez práce. Žijú len z dôchodkov svojich rodičov. Tí sa s nimi doslova pretĺkajú životom. Opäť im nevyšlo na bývanie, a tak museli podnájom opustiť so všetkým, čo si doň priniesli.

Najťažšie noci

V tropických horúčavách to starká zvláda statočne. No ako vraví, najťažšie je to v noci. Trápi sa a so slzami v očiach prebdie celú noc.

"V noci je to najhoršie, nemôžem spať. Človek sa nemá ani kde umyť, ani nič," opisuje Mária Kravcová.

Jediné, čo donedávna mali, bol starý polorozpadnutý domček v Krivanoch. Ten v apríli zhorel do tla, ich otec si v poslednej chvíli zachránil život.

Na vine dcéry

Z podnájmu do podnájmu sa presúvajú so všetkými svojimi vecami, vrátane spotrebičov a nábytku. "Človek sa trápil, chodil do práce a nemá z toho nič," hovorí Mária. Mária, ktorá v živote tvrdo odpracovala 33 rokov, to ťažko znáša. Priznáva, že za to ako dopadli môžu aj jej dcéry, ktoré nevedia dobre gazdovať s peniazmi. Doteraz o tom počuť nechcela, ale po nociach strávených v aute, túži hoci po domove dôchodcov.

S Máriou sa rozprával redaktor Vladimír Jurek:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy