Skoro jasno
22°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Bezdomovec hrdinom. Zachránil topiace sa ženy
Zdielať na

Bezdomovec hrdinom. Zachránil topiace sa ženy

TRENČÍN / Skutočným hrdinom je bezdomovec z Trenčína, ktorý zachránil dve ženy. Obe skočili do Váhu a chceli spáchať samovraždu. Pred dvomi týždňami z Váhu vytiahol 37 ročnú ženu a teraz iba 15 ročné dievča. Záchranári tvrdia, že riskoval vlastný život.

"Myslel som na to, že sa môžem aj ja utopiť. Svedomie mi to nedalo, nenechám tam predsa mladé dievča," hovorí Michal.

Dvadsaťpäťročný bezdomovec Michal počas dvoch týždňov zachránil dva ľudské životy.

"Počula som buchnutie, kričanie. Posvietila som a zbadala ruky vo vode," opisuje Michalova mama. Jej syn zachraňoval topiace sa mladé dievča.

"Pätnásťročné dievča nečakane preskočilo zábradlie a skočilo rovno do Váhu,"
potvrdila trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Neváhal ani sekundu

Dievčina chcela spáchať samovraždu. Pod mostom, z ktorého skočila, ale býva Michal so svojou mamou. Mladý muž sa ju okamžite rozbehol ratovať. "Voda bola veľmi studená. Vôbec mi nezáležalo na tom, že sa mi niečo stane. Skočil som a zachránil ju," opisuje Michal.

"Pribehol, odhodil tričko a hodil sa do vody. Ľadová voda, silný prúd, bála som sa o svojho syna," priznáva Michalova mama.

Michal v tme nevidel ani na krok. Plával len za hlasom, ktorý počul. Silný prúd ho mohol kedykoľvek strhnúť. "Dievčina sa držala konára a kričala o pomoc. Povedal som jej nech sa pustí a chytil ju pod pazuchy," opisuje záchranca.

Bez poďakovania

Jeho čin ocenili aj záchranári. "Nasadil vlastný život. Bolo to odvážne," potvrdzuje veliteľ zásahu Vladimír Bečár.

Mladú študentku zachránil v poslednej chvíli. Pred dvomi týždňami vyťahoval z Váhu 37 ročnú ženu. Aj ona chcela spáchať samovraždu.

"Kričala o pomoc a potom, keď som ju vytiahol z vody, že sa ma spýtala, že načo som ju vyťahoval," hovorí.

Napriek tomu, že zachránil dva ľudské životy, poďakovania sa doteraz nedočkal. "Ani nestojím o to, aby niekto vedel, že zachraňujem ľudí. Keď to niekto potrebuje, tak ho zachránim," dodal.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy