Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Polícia kontroluje rýchliky z Maďarska. Zadržaní na Slovensku ostať nechcú
Zdielať na

Polícia kontroluje rýchliky z Maďarska. Zadržaní na Slovensku ostať nechcú

NOVÉ ZÁMKY / Úrad hraničnej a cudzineckej polície prijal opatrenia týkajúce sa kontroly osôb na území Slovenska. Počas víkendu zadržali v medzinárodných rýchlikoch, prechádzajúcich cez naše územie z Maďarska, 67 cudzincov.

Cudzinecká polícia preveruje medzinárodné vlaky smerujúce z Budapešti do Nemecka. V nedeľu ráno vysadili v Nových Zámkoch troch mužov.

Cudzinecká polícia

Obyvatelia Pobrežia Slonoviny, Bangladéša a Burkina Faso smerovali do Hamburgu, skončili v Nových Zámkoch. Podozriví sú z ilegálneho prekročenia hraníc. "Viem len po francúzsky," povedal jeden zo zadržaných cudzincov.

Dvaja z nich mali aj batožinu, jeden cestoval len s igelitkou. Všetci traja boli prevezení na oddelenie cudzineckej polície, kde ich vypočujú.

Dvadsaťštyri ľudí zo Sýrie a Iraku, medzi nimi aj ženy a malé deti, muselo vystúpiť z rýchlika v Nových Zámkoch aj v sobotu ráno. Skončili na miestnom oddelení cudzineckej polície. 

"Sme zo Sýrie, sme tu omylom. Chceli sme ísť do Nemecka," povedal jeden zo zadržaných. Podľa slov zadržaných nechcú zostať na Slovensku.

Na Slovensku ostať nechcú

"Počas ďalšieho konania z maďarskými orgánmi o vrátení týchto osôb do Maďarska, bude časť zadržaných cudzincov, ktorí cestovali ako rodiny s deťmi umiestnených do útvaru policajného zariadenia v Sečovciach, a ďalšia časť pôjde do Medveďova," uviedla policajná hovorkyňa Denia Baloghová.

"Zaplatili sme 200 eur za jeden lístok z Budapešti. Máme rodinu v Nemecku. Ja tu nechcem zostať," hovorí zadržaný muž.

"Bratislavskí príslušníci cudzineckej polície zadržali počas včerajšieho dňa v medzinárodných rýchlikoch smerujúcich z Budapešti do Hamburgu a do Berlína 40 štátnych príslušníkov tretích krajín, prevažne zo Sýrie, Sudánu a Iraku," dodala Baloghová.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy