Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Prezident Kiska vymenoval nového ministra hospodárstva, je ním Hudák
Zdielať na

Prezident Kiska vymenoval nového ministra hospodárstva, je ním Hudák

BRATISLAVA / Slovensko už má nového ministra hospodárstva. Prezident SR Andrej Kiska dnes vymenoval do kresla ministra hospodárstva Vazila Hudák. Ten predtým pôsobil ako štátny tajomník na ministerstve financií.

Vo funkcii strieda ministra financií Petra Kažimíra, ktorý bol zhruba na mesiac poverený aj vedením rezortu hospodárstva.

Vynútená výmena

Predtým zastával funkciu ministra hospodárstva Pavol Pavlis. Ten musel odísť po podozreniach z rodinkárstva v rezorte.

"Mali by sme zlepšovať podmienky pre tých, ktorí sa v akejkoľvek forme dnes súkromnému podnikaniu venujú, ale hlavne tým, ktorí by sa tomu venovať chceli," povedal po vymenovaní prezident Kiska.

Podľa neho nový minister hospodárstva by sa mal napríklad zamerať na odstránenie zbytočných byrokratických prekážok či na zmiernenie regulácie, s ktorými sa podnikatelia stretávajú.

Hudák chce dialóg

Minister hospodárstva Hudák sa chce aj napriek krátkemu času, ktorý zostáva do ďalších parlamentných volieb, zamerať aj na zlepšenie podnikateľského prostredia.

"Pôjde mi hlavne o to, aby sa zlepšila v rámci krajiny kultúra a dialóg s podnikateľským prostredím, aby sa pokračovalo v iniciatívach, ktoré tu už boli začaté, ako je napríklad podpora start-upov. Chcem, aby sa podnikatelia mohli rozvíjať, aby sa im lepšie 'dýchalo'," konštatoval Hudák.

Zdielať na

Najčítanejšie správy