Polojasno
16°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Meteorológovia vydali výstrahu, hrozia búrky a povodne
Zdielať na

Meteorológovia vydali výstrahu, hrozia búrky a povodne

SLOVENSKO / Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa pred búrkami pre územie stredného a východného Slovenska. V búrke tam môže spadnúť 20 až 40 milimetrov zrážok a môžu byť tiež sprevádzané vetrom o rýchlosti 17 až 25 metrov za sekundu. Tento stav má platiť približne do 21:00.

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal na utorok výstrahu prvého stupňa pred prívalovými povodňami. Výstraha platí pre okresy Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Turčianske Teplice, Martin, Tvrdošín, Banská Bystrica, Brezno, Veľký Krtíš, Krupina, Lučenec, Poltár, Rimavská Sobota a Poprad.

Meteorológovia taktiež zvýšili výstrahy pred búrkami pre viaceré okresy na strednom Slovensku na druhý stupeň. Spadnúť tam môže 30 až 60 milimetrov zrážok a búrky môžu byť tiež sprevádzané vetrom s rýchlosťou 25 až 35 metrov za sekundu. 

Prehánky a búrky

Noc utorka na stredu bude jasná až polojasná. Ojedinele meteorológovia očakávajú prehánky alebo búrky. Najnižšia nočná teplota 18 až 13, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši okolo 11 stupňov.

"V stredu očakávame malú, miestami prechodne zväčšenú oblačnosť. Popoludní ojedinele prehánky alebo búrky. Najvyššia denná teplota 26 až 31, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši okolo 24 stupňov," hovorí meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová.

V piatok 33 stupňov

Teplota na horách vystúpi na 16 stupňov. Fúkať bude prevažne severný vietor 2 až 5 metrov za sekundu. Na juhu stredného Slovenska slabý vietor.

Podobný scenár píše počasie aj na štvrtok a v piatok môže ortuť teplomeru ukázať až 33 stupňov Celzia. Zrážky môžu byť na konci týždňa ojedinele aj intenzívne. Vietor pri búrkach prechodne zosilnie. 

Pozrite si predpoveď počasia:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy